4: Glowing Rocks

Idé af: Anders Højris Jensen
Udarbejdet af: Mads Harder Danielsen, Esben Clausen Nørgaard, Ann-Sophie Brix Holm, Henriette Viskinge Pedersen & Helene Jensen,

Konceptet

Mange mennesker føler sig utrygge når de går gennem kildeparken, men heldigvis er det i langt de fleste tilfælde ubegrundet. Derfor har målet med dette projekt været at, ved hjælp at lys, tiltrække de forbipasserendes opmærksom, og ved at vække deres nysgerrighed,
trække dem væk fra stien, og opfordre til leg i mellem og på stenene.
Hvis man har opmærksomheden rette mod noget der ikke er skræmmende, noget man synes er sjovt, glemmer man det skræmmende der var omkring en. Pludselig har man bevæget sig væk fra stien, og ind i de ellers så uhyggelige områder mellem stierne, og ser at de måske ikke er så farlige alligevel. Ved at stenene reagerer på bevægelse, vil en person der opholder sig i nærheden også blive gjort opmærksom andre menneskers tilstedeværelse, så der ikke opstår ubehagelige overraskelser.  
 
 
Se præsentation af projektet her: Glowing Rocks
 

Konstruktionen

Der er bevidst lavet seks forskellige sten, for at vise hvor mange variationsmuligheder der er i formen. Det skal dog sikres at der er en sammenhængende linje på langs af stenen, da det er her pladerne forbindes med dyvler.
  
I udformningen af samlingerne, er der arbejdet med at skabe mere behagelige siddeflader, så man ikke skal sidde på riller, og samtig afskærme for lyset, så personer der opholder sig på stenene ikke bliver belyst i samme grad nede fra. Samtidig er det også med til at sende mere lys ud til siderne, for at oplyse et større område rundt om stenene.
Som bund i stenene, laves en plade med med indhak til skiverne, der er med til at stabilisere de enkelte plader, og samtidig giver plads til placeringen af elektronikken og dioder.
Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: