5: AI Wave

Efter vores X-factor blev Lars’ projekt udvalgt til at skulle videre udvikles, til dette fik han hjælp af Elias, Mathias, Hans, Sylvester og Kasper.

Projektet omhandlede som mange af de andre projekter utrygheden ved Kildeparken og dens mørke områder. Her blev der primært lagt vægt på at fjerne fokus fra områderne mellem stierne, tiltrækning af mennesker og siddepladser, samt passiv overvågning. Alle disse problemstillinger skulle integreres og løses vha. en bænk.

Ud fra de ting som Lars havde lavet i de 3 første uger, dette kan ses under hans profil, blev der påbegyndt på finjusteringen. Et af punkterne var selve bænkens form som blev justeret for at gøre den mere behagelig at sidde i, samt mere produktionsvenlig. Selve bænkens form er lavet ud fra 4 forskellige sidde profiler, som alle giver brugeren mulighed for at sidde/ligge på den ønskede måde, samt så behageligt som muligt. Ud fra disse sidde profiler blev der lavet en overdækning af halvdelen af bænken. Dette blev gjort ud fra nogle linjer som blev bestemt vha. af forskellige kurver. Overdækningen blev lavet for at give brugeren mulighed for at sidde i læ for nedbør, samt skygge. Overdækningen blev lavet i 2 forskellige højder, for at give bænken mere spil. Selve sidde profilerne er organiske og følger menneskets form, mens overdækningen og bagsiden er mere kantet. Dette er med til at give en form som brugeren ikke kan læse med det samme. Man opdager hurtigt hvor man skal sidde, men resten er meget foranderligt og interessant. Dette er også med til at tiltrække folk, samt få dem til at blive der længere og blive til et samtale emne.

En anden ting som skal være med til at tiltrække mennesker og give mere tryghed, er dens interaktion med mennesker. Der skal placeres flere forskellige bænke i parken, som også skal interagere med hinanden. Når bænken ser et menneske vil det forsøge at lokke det hen til sig, dette vil det gøre vha. lys i forskellige farver og i forskellige sekvenser. Når et menneske gå over til bænken og sætter sig, vil det gemme den sekvens som lokke personen derover. Alle disse sekvenser vil blive rangeret efter hvor mange mennesker de tiltrækker, og det vil bænken så fortælle til de andre bænke og omvendt. Hermed vil der efter et stykke tid vil de bedste sekvenser blive udarbejdet. Dette koncept stammer ud fra den darwinistiske tankegang omkring evolution.

Som bænken er nu vil den kræve 25 plader, men dette kan uden problemer blive reduceret, ved at dele bænken i flere dele eller at undlade et par segmenter. Dette vil ikke have nogen indflydelse på formen. For at holde segmenterne samlet er der placeret 5 tværgående bjælke som bliver placeret nedover segmenterne, dette vil sætte det hele i spænd og holde på det. Pærerne skal placeres i hullet under sidde fladerne og her kan alt elektronik også samles.

Præsentation


Præsentation

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: