6: Moving Geometries

planche

 

Oprindeligt projekt; Thomas Dam Lauritsens “Moving Geometries”
Gruppens medlemmer; Rene Frandsen, Stefan Kjær Jensen, Thomas Dam Lauritsen, Charlotte Biørn Nielsen, Romela Sulaiman Roy David og Nicholaine Petersen

Ved ugens begyndelse så vi først på det oprindelige koncept. Vi lavede dernæst et skema over fordele og ulemper ved konceptet. Her blev det besluttet at bibeholde idéen med de separate elementer, der kan samles til én struktur, dog med flere muligheder end den oprindelige da disse skulle kunne sammensættes fra flere sider. Derved blev det besluttet at fravælge skinnen.Derefter blev der arbejdet med, hvorledes det ville være muligt at udforme de enkelte strukturer, så de kunne fungere som ”puslespilsbrikker”, men samtidig blev der lagt stor fokus på ergonomien.
Efter at have arbejdet med denne idé i et godt stykke tid, blev det dog besluttet at gå tilbage til den oprindelige idé med de 4 elementer på skinnen. Dette skyldtes at vi måtte indse det var for stor en udfordring at udforme en sådan struktur i forhold til den begrænsede tid vi havde til rådighed.
Der blev derfor endvidere valgt at fokusere på siddekomforten samt lysdesignet.

Endeligt design

 

Det endelige design blev udformet som vist på billederne ovenfor. Grunden til dette, var konstruktionsmæssige årsager. Endvidere blev det besluttet at elementerne skulle have hver sin farve, der kun lyste op i sammensat tilstand. Samtidig skulle disse gå fra varme mod kolde farver. På denne måde ville det også tilføre møblet et eksperimenterende aspekt, omkring hvorvidt brugerne ville anvende siddepladserne med de varme farver i vinterhalvåret og omvendt.

 

Lasercutting

Ovenover ses skabelonen som er brugt til lasercutteren

4v screenshot

Grasshopper screenshot

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: